La Reala Academia e Institut d´Estudis Occitans participèt en la redicion del Quijote de la Mancha

21.04.2021

Lo Excmo. Senhor vizconde de Sète, Representant de la Reala Academia d'Estudis Occitans en Espanha, concorreguèt lo passat 15 d'abril de 2015 a l'acte de presentacion del projècte Quijote Políglota.

L'acte de presentacion del projècte del Quijote Políglota aguèt luòc en la sedença de l'Institut de Cervantes de Madrid a las 13 d'oras. A l'acte assistiguèron de representants de divèrsas delegacions diplomaticas d'Euròpa e del rèste del Mond. En l'acte foguèron de presents, entre d'autres fòrça: Rafael Sánchez Pona, secretari general de l'Institut Cervantes, l'ambaissador de Paraguai, Antonio Rivas de Palais -se compta amb la version guaraní del Quijote-, Rocío López, deputada nacionala per Toledo, las conselhièras de Cultura e Educacion del Toboso, Pilar Arinero e Margarita Martín, Alberto Romero, escultor toboseño, lo calígrafo galhèc, Cándido Pazos e Joseba Erquicia, del Govèrn d'Euskadi.

Entre las representacions nacionalas espanhòlas se trobavan de representants enviadi pel Govèrn d'Euskadi e de Galícia.

L'Ajuntament del Toboso sollicitèt al Representant de la Reala Academia e Institut d'Estudis Occitans don Antonio Díaz Cayuela que prononciès un breve discors, çò que faguèron tanben los representants d'Euskadi e Galícia, en essent al bòrd del cònsol e a la coordinadora del projècte los intervinientes que parlèron a un aforo d'aperaquí cent personas.

En lo discors l'academic Díaz Cayuela descriguèt a la Reala Academia e Institut d'Estudis Occitans coma jonhètz institucion regida per la Maison David Toulouse Gévaudan que vòl èsser e se sent representanta de la cultura occitana.

 Viua Occitania
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web está creada con Webnode. ¡Crea tu propia web gratis hoy mismo! Empieza ahora